Annons
Nyheter

Grävde ner laddat gevär – dömd till fängelse

Brott • Publicerad 8 mars 2021
En man har dömts till två års fängelse för grovt vapenbrott. På bilden syns ett annat avsågat hagelgevär. Arkivbild.
En man har dömts till två års fängelse för grovt vapenbrott. På bilden syns ett annat avsågat hagelgevär. Arkivbild.Foto: Drago Prvulovic/TT

En man i 40-årsåldern i Skellefteå kommun har dömts till två års fängelse för grovt vapenbrott, rapporterar SVT Nyheter Västerbotten.

Polisen hittade ett skarpladdat hagelgevär, avsågat både i kolven och pipan, i en skinnväska hemma hos en väninna till mannen. Där fanns även 98 skarpa patroner. Mannen hade tidigare haft vapnet nedgrävt i sin trädgård, men hade flyttat på det i samband med ett bostadsbyte.

Annons

"Vapnet har stor eldkraft på nära håll och är mycket farligt. Därtill kommer också att vapnet var skarpladdat med tillhörande ammunition, och att ytterligare ammunition förvarades i anslutning till vapnet. Dessa omständigheter kvalificerar ensamt brottet som grovt”, skriver Skellefteå tingsrätt i domen enligt SVT.

Mannen har erkänt, vilket styrks av dna och fingeravtryck som polisen har hittat.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons