GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Grönland byter tidszon

Grönland • Publicerad 24 november 2022
Nuuk på Grönland byter tidszon. Arkivbild.
Nuuk på Grönland byter tidszon. Arkivbild.Foto: Keith Virgo/AP/TT

Grönland kommer lite närmare Europa, åtminstone tidsmässigt.

Parlamentet har röstat igenom en ändring som innebär att ön nästa höst inte byter tillbaka till vintertid. Därmed kommer man en timme närmare Europa, och tidsskillnaden blir då tre timmar till bland annat Danmark – lika stor skillnad som till Nordamerikas östkust.

Flera politiker har uttryckt oro för att bytet kan få folkhälsokonsekvenser, då den nya tidszonen passar sämre med dygnets rytm än den nuvarande, och med bytet ska det forskas på grönländarnas hälsa.

Amerikanska flygbaser behöver enligt Grönlands parlament landstinget inte byta tidszon.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.