Annons
Nyheter

Börsen jublar över ny covid-19-sluss

Aktien i Gunnebo rusar uppåt med över 15 procent på Stockholmsbörsen. Marknaden imponeras av nya slussar för infektionskontroll som säkerhetskoncernen har tagit fram i coronakrisen.
Ekonomi • Publicerad 12 maj 2020
Gunnebo satsar på covid-19-slussar. Arkivbild.
Gunnebo satsar på covid-19-slussar. Arkivbild.Foto: Fredrik Persson/TT

Syftet med Gunnebos nya slussystem är att kunna stoppa infekterade, till exempel covid-19-smittade, redan vid entrén till byggnader, skolor, sjukhus, fabrik och i kollektivtrafiken, skriver bolaget.

Systemet, kallat H-Sense, kan förutom att kräva att besökare använder en automatisk desinfektionsdos bland annat sortera bort besökare med hög kroppstemperatur och säkerställa att rutiner för skyddsutrustning som ansiktsmask följs innan någon släpps in, enligt Gunnebo.

Annons

"Gunnebos slussar är flexibla och kan anpassas för att upprätthålla social distansering i entréer med begränsat utrymme. Den nya funktionaliteten som bidrar till att förhindra spridning av infektioner kan i efterhand monteras på befintliga slussar", skriver Gunnebo.

Gunnebo-aktien har tidigare under coronakrisen haft en svag utveckling och ligger trots tisdagens kursrally på minus 30 procent sedan årsskiftet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons