Annons
Nyheter

Häktad för barnvåldtäkt – efter drygt fyra år

Brott • Publicerad 9 januari 2021
En 39-årig man har häktats vid Malmö tingsrätt misstänkt för grov våldtäkt mot barn. Arkivbild
En 39-årig man har häktats vid Malmö tingsrätt misstänkt för grov våldtäkt mot barn. ArkivbildFoto: Johan Nilsson/TT

En våldtäkt på en 14-årig flicka i Malmö för fyra år sedan kan vara på väg att klaras upp. Polisen fick i somras träff när en brottsmisstänkt 39-årig man i Tyskland dna-testades. Han har nu överlämnats till svenska myndigheter och häktades på lördagen misstänkt för grov våldtäkt mot barn, skriver Sydsvenska Dagbladet.

Det var i juli 2016 som flickan överfölls och våldtogs nära Husiegårds idrottsplats i östra Malmö. Gärningsmannen ska ha dragit in henne i ett buskage och där fullbordat våldtäkten — mitt på ljusa dagen.

Annons

Polisen säkrade dna-spår, men ingen kunde gripas. I augusti i fjol fick dock polisen en dna-träff på mannen som gripits i Tyskland.

Sverige har ett internationellt samarbete där dna i den svenska spårdatabasen matchas mot en rad andra europeiska länders databaser.

På fredagen överlämnades 39-åringen till svensk polis och på lördagen häktades han mot sitt nekande av Malmö tingsrätt.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons