Annons

Hälsotrend utmaning för chokladjätten Lindt

Ekonomi • Publicerad 14 januari 2020
Chokladtillverkaren Lindt räknar med en årlig tillväxt på 5–7 procent. Arkivbild.
Chokladtillverkaren Lindt räknar med en årlig tillväxt på 5–7 procent. Arkivbild.Foto: Arnold Turner/AP/TT

Schweiziska chokladföretaget Lindt & Sprüngli räknar med att fortsätta växa i en takt på 5–7 procent per år. Under 2019 ökade den organiska försäljningen med 6,1 procent, meddelar bolaget.

Trots att marknadsandelarna ökat på alla marknaden som bolaget anser särskilt viktiga konstaterar bolaget att utmaningarna kvarstår.

Annons

Chokladmarknaden i stort kämpar mot vikande efterfrågan i takt med att konsumenter ser sig om efter mer hälsosamma godbitar. Men Lindts chokladkulor och mörk choklad med grapefrukt-smak har hjälpt företaget att lyfta sin försäljning.

Den organiska försäljningen ökade 6,1 procent under 2019. Totalt uppgick försäljningen till 4,51 miljarder schweiziska franc, motsvarande runt 44 miljarder kronor.

Bolaget bekräftar att man räknar med att kunna redovisa en förbättrad rörelsemarginal med 20–40 punkter när bokslutet presenteras i mars.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons