Allt hände när Örebro krossade Brynäs

En misstänkt huvudtackling, två målvaktstavlor och ett självmål – efter knappt halva matchen.
Och efter en målexplosion i den tredje perioden krossade Örebro till sist Brynäs med 6– 1.
Ishockey • Publicerad 3 oktober 2019
Örebro krossade Brynäs i en match som hade allt och lite till.
Örebro krossade Brynäs i en match som hade allt och lite till.Foto: Pavel Koubek / TT

– Vi har haft en sluttande formkurva neråt och det var viktigt att vi fick ett stopp och hittade tillbaka till det spel som vi har haft tidigare, säger Örebrotränaren.  

Ja, Örebros negativa trend med fyra raka förluster bröts alltså på torsdagskvällen i en minst sagt intensiv, händelserik och känslosam match i Behrn arena.

Tackling i fokus

Efter två minuter åkte Linus Ölund på en tung tackling av Jordan Boucher, Brynäscentern blev liggande bakom mål med befarad hjärnskakning och kunde inte spela vidare. Många ville ha det till en huvudtackling – men domaren bedömde det inte så.

Brynäs tränare Magnus Sundquist var märkbart irriterad när händelsen togs upp på presskonferensen:

– Jag har sett tackling nu igen i efterhand och blir ännu mer förbannad. Och jag säger bara det igen, att vi pratar om vi ska ta bort huvudtacklingarna, vi ska titta noggrant på det… Jag säger inte att han gör det…men det är långt ifrån spelet, han spelar ifrån sig den, och det som gör mig irriterad är att de höll på att göra 2–0 precis efteråt.

Hur mår Linus Ölund nu:

– Han mår inte så bra och kommer inte ihåg vad som hände. Han ska undersökas imorgon, så får vi se vad som händer.

Målexplosion

Drygt fem minuter in i matchen gjorde Brynäs målvakt Joacim Eriksson en riktig supertabbe.  

En lång puck skickades iväg mot sargen som Eriksson åkte ut för att få undan – men missade och Glenn Gustafsson kunde sätta pucken i öppen bur.

Även mittperiodens två första mål kom till efter olyckliga ingripanden. Först ökade Örebro på ledningen till 2–0 efter ett vackert anfall som avslutades med att veteranen Marcus Weinstock spelade pucken mot kassen som dock tog på olycklige Josef Ingman och in i eget mål. Kort därefter var det hemmamålvakten Dominik Furch som stod för en bjudning. Furch missade att stoppa pucken bakom mål – och Samuel Asklöf kunde trycka in reduceringen i öppen bur.

Örebro exploderade sedan i tredje perioden – efter tre minuter hade närkingarna gjort lika många mål inom loppet av en minut och 30 sekunder.

Först vispade Shane Harper upp 3–1 nättaket. Exakt en minut senare satte Marcus Weinstock nästa mål i krysset. Och sedan ordnade också Mathias Bromé femettan från nära håll. På slutet satte Kristian Näkyvä punkt när han tryckte in 6–1 mellan benen på Joacim Eriksson.    

– Jag vet inte vad jag ska säga till killarna nu, jag har inte hunnit prata med dom eftersom jag har varit hos domarna, säger Magnus Sundquist.

– Men av någon jäklar anledning är man inte där i tredje perioden. Man åker och byter och står still och så sköljer de över oss och sen är det slut. Det är för mig obegripligt. Vi ger oss inte ens en chans i sista perioden.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.