Annons

Hans tweet väckte snack om brexit

Storbritannien • Publicerad 15 februari 2020
Storbritannien har lämnat EU. Till vissas glädje och andras förtret. Arkivbild.
Storbritannien har lämnat EU. Till vissas glädje och andras förtret. Arkivbild.Foto: Sofia Eriksson/TT

"Helt fruktansvärd service på Schipholflygplatsen. I 55 minuter har vi stått i kön till passkontrollen. Det här är inte det brexit jag röstade för".

Med de korta raderna på Twitter väckte en britt på resa i Nederländerna ordentliga reaktioner bland sina landsmän, skriver Newsweek.

Annons

"Faktiskt jo, det här är precis vad du röstade för" svarar en och fortsätter "Det kallas fri rörlighet, och du röstade för att stoppa det".

En annan noterar att Nederländerna ju inte är en del av Storbritannien och att landet fattar sina egna beslut: "Det kallas självständighet. Du kanske har hört talas om det".

En annan jämför EU med en klubb: "Om du väljer att gå ut kan du förstås inte vänta dig samma förmåner".

Ett dygn efter inlägget har det över 34 000 kommentarer, nästan 8 000 delningar och upp emot 30 000 "likes".

Storbritannien lämnade formellt EU den 31 januari, men faktum är att de övergångsregler som finns gör att brittiska medborgare än så länge kan ställa sig i EU-kön på flygplatser, vilket flera också kommenterat under inlägget.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons