Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Dödsolycka i norra Skåne. Hot mot ordningsvakt i Malmö.
Publicerad 2 april 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

En motorcyklist har omkommit efter att ha kolliderat med en bil på E4 i norra Skåne.

Olyckan inträffade mellan Åstorp och Östra Ljungby strax före klockan 21. Trafiken stängdes av efteråt under en knapp timme.

– Vi har mätt bromsspår på platsen, men det är för tidigt att säga något om olycksorsaken. Det vi vet just nu är att motorcykeln har kört in i bilen framför, säger Nils-Erik Svensson på polisen i Helsingborg, till Aftonbladet.

Bilföraren klarade sig utan skador. (TT)

Strax efter klockan 04 skickades polis till ett uteställe vid Stortorget i Malmö där ordningsvakter omhändertagit två kvinnor. Den ena av kvinnorna, som är i 30-årsåldern, ska ha spottat på en av vakterna och hotat honom till livet, uppger polisen.

Hon misstänks nu för hot mot tjänsteman samt förgripelse mot tjänsteman och omhändertogs för berusning. Den andra kvinnan avlägsnades därifrån.

En 19-årig man stoppades av polis i Osby vid klockan 00.45 på natten till måndagen. Han togs med för provtagning och misstänks för drograttfylleri, narkotikabrott (eget bruk) samt grov olovlig körning.

Sverige

Det har brunnit rejält i en restaurang i centrala Norrköping under natten. Först under morgonen började räddningstjänsten få kontroll över branden.

– Branden har avtagit lite grann. Den mest överhängande risken för att den ska sprida sig är borta, säger Daniel Agerhult, inre befäl vid räddningstjänsten.

Larmet om branden i restaurang Kopparhammaren kom strax före klockan två.

Nio enheter från räddningstjänsten har arbetat med släckningsarbetet, som kommer att fortsätta in på förmiddagen. (TT)

Världen

Minst fyra människor har omkommit och ytterligare en saknas på Fiji efter cyklonen Josie, rapporterar lokala medier.

Stora delar av turiststaden Nadi ligger under vatten. Cyklonen, med vindar på upp emot 28 meter per sekund, orsakade kraftiga översvämningar innan den drog vidare från ögruppen.

Enligt polisen har fem människor spolats bort. Fyra kroppar har hittats. Varningar för kraftiga regn och höga vindhastigheter kvarstår under måndagen. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.