Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Man anhållen för rån i Skurup. Butiksinbrott i Malmö.
Publicerad 2 april 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

En man i 20-årsåldern har anhållits misstänkt för rån. Mannen misstänktes inledningsvis för narkotikabrott (eget bruk) och togs om hand av polis i Skurup.

Annons

– Då upptäckte man lite detaljer som man blev intresserad av och då upptäckte man att de kom från ett rån i Skurup tidigare i veckan. Det har varit ett par rån i Skurup, säger Joakim Sjöberg, jourförundersökningsledare vid polisen i Ystad.

Mannen anhölls klockan 21.02 på måndagskvällen.

– Han hade bland annat en klocka och en jacka och det var personal som kom ihåg det. Man undersökte detta och det överensstämde med vad som var borta, säger Sjöberg.

Mannen kommer att förhöras mer under tisdagen och polisen ska ha ytterligare material att gå igenom.

Och strax före klockan 03 larmades polisen om ett butiksinbrott på Mariedalsvägen i Malmö. Ett glasfönster på entrédörren ska ha slagits sönder.

Polisen har upprättat en anmälan om inbrott, men på tisdagsmorgonen är ingen person misstänkt eller gripen.

Sverige

En restaurang i Flemingsberg i Huddinge kommun, har totalförstörts efter en brand under natten mot tisdag.

En person larmade räddningstjänsten vid tvåtiden om att det brann på utsidan av det fristående huset.

– Vi försökte släcka branden med hjälp av rökdykare men vi märkte att det inte gick för att det tagit sig upp via innertaket. Så då övergick det till bevakning utvändigt och nu till eftersläckningsfas. Restaurangen är helt borta – den är nedbränd, säger Gunnar Hansson, operativ chef vid Södertörns brandförsvar.

Annons

Räddningstjänsten hade tidigt på morgonen en enhet kvar på platsen. Eftersläckningsarbetet bedöms pågå in på förmiddagen.

Enligt Aftonbladet rubricerar polisen händelsen som mordbrand. (TT)

Världen

Efter tre gånger nej till premiärminister Theresa Mays utträdesavtal med EU och åtta (!) gånger nej till allehanda andra brexitalternativ i förra veckan så var det återigen dags för de brittiska parlamentsledamöterna att rösta om brexit på måndagskvällen.

Samma procedur som förra gången, kan man undra?

Jodå. Samma procedur som varje gång hittills.

– Det är noe-sidan som vinner, fick talman John Bercow upprepa när han läste resultaten.

Fyra gånger om – för samtliga fyra omröstningar.

Konservative veteranen Ken Clarkes förslag om en tullunion med EU kom närmast och förlorade med bara tre röster, 273 röster mot 276.

Partikamraten Nick Boles satsade på en lösning i stil med Norge, med Efta-medlemskap, EES-avtal och Storbritannien kvar i EU:s inre marknad, men fick ge sig med 261 röster mot 282.

Efteråt avgick han omedelbart. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons