Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Polisen sökte försvunnen man utanför Höör. Två gripna för stöldförsök i Helsingborg.
Publicerad 3 april 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Polisen sökte under natten efter en man i 30-årsåldern som försvunnit från ett vårdboende i Fogdaröd utanför Höör.

Annons

Mannen lämnade boendet vid klockan 00.30.

Vid 04-tiden greps två män i 25-årsåldern i Helsingborg. De misstänks för försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Strax före klockan 07 larmades räddningstjänst, polis och ambulanspersonal till korsningen mellan Kvarnvägen och Vedbyvägen i Klippan. Två bilar ska ha krockat på platsen.

Alla inblandade personer ska vara vakna och talbara, enligt polisen.

Sverige

Flera personer har skadats efter en detonation vid en villa i Strängnäs. Polisen utreder händelsen som försök till mord.

Larmet om en detonation kom till polisen klockan 01.18 natten till onsdag. Flera personer i olika åldrar ska ha befunnit sig i villan i Strängnäs och samtliga målsägande är förda till sjukhus med ambulans.

– Det verkade inte röra sig om livshotande skador, säger Mikael Ehne, vakthavande befäl vid polisen, till TT.

I samband med explosionen ska fönster på villan ha skadats och platsen är nu avspärrad i väntan på en teknisk undersökning.

En utredning om försök till mord pågår, men polisen har ännu ingen misstänkt för brottet.

Annons

– Det är absolut en allvarlig händelse. Det är uppgifter som vi har fått in och iakttagelser på plats som gör att vi har anledning att anta att det kan röra sig om ett mordförsök, säger Mikael Ehne. (TT)

Världen

Venezuelas oppositionsledare Juan Guaidó fråntas parlamentarisk immunitet efter ett beslut av grundlagsförsamlingen, och landets högsta domstol kan nu åtala honom.

Nationalförsamlingens majoritetsledare Guaidó, utropade sig själv till interimspresident i januari och har hittills fått stöd från ett 50-tal länder.

Högsta domstolen har tidigare sagt att Guaidó borde åtalas för att ha brutit mot ett utreseförbud för några veckor sedan. (TT)

Två drönare som skickats mot en saudisk stad nära gränsen mot Jemen har oskadliggjorts uppger den statliga saudiska nyhetsbyrån SPA.

Drönarna ska ha skickats av Huthirebeller med en av den saudiskledda koalitionens flygbaser som mål. Fem personer skadades vid händelsen.

Sedan i januari i år har koalitionen riktat in sig på att förstöra Huthirebellernas drönarkapacitet och förra månaden rapporterades att drönarlager i Jemen hade förstörts. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons