Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En personbil i Vittsjö skadades i en brand.
I Ystad fick räddningstjänsten vädra ut rök i en privatbostad efter en spisbrand.
Publicerad 29 september 2019
Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090
Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Räddningstjänsten fick vid 02-tiden ett larm om en bilbrand i Vittsjö. Styrkor från Bjärnum och Vittsjö tillkallades till platsen och kunde snabbt släcka den. Enligt uppgifter ska bilen stått där en längre tid.

Annons

Ett flerfamiljshus i Ystad råkade under den sena lördagskvällen ut för en brand på spisen. Boendena kunde själva släcka branden och räddningstjänsten åkte ut för att kontrollera och vädra ut.

En personbil stod i brand i Trelleborg under natten till söndag. Släckningen gick snabbt och det fanns ingen spridningsrisk. Polisen misstänker att den var anlagd.

En epa-traktor ska vid halv tre tiden blivit påkörd av en bil. Personerna i epatraktorn klara sig utan skador. Bilen anträffades senare av Ystadpolisen vid förarens bostad som kunde gripas för misstankar om vårdslöshet i trafiken och rattfylla.

Sverige

Två personer har förts till sjukhus efter en händelse i centrala Mariestad under natten mot söndagen.

Polisen fick larmet 01.46 och har inlett en förundersökning om försök till dråp och misshandel.

– Det skedde utomhus, ute på gatan utanför vad som benämns som en nattklubb. Vi har en plats avspärrad där också, säger Martin Hallberg vid polisen. (TT)

Två personer i 15-års åldern vårdas på sjukhus efter en trafikolycka i Älvdalen i Dalarna på lördagskvällen.

De två ska ha suttit på en moped när de blev påkörda av en bil i som kom i hög hastighet på riksväg 70, uppger Dalarnas Tidningar.

De påkörda var talbara när polisen kom till platsen. Ungdomarna fördes med ambulans till Mora lasarett. Deras skador beskrivs som svåra, enligt nyhetssajten. (TT)

Annons

Världen

Minst 36 personer har dödats och lika många har skadats när en passagerarbuss krockade med en lastbil i östra Kina, uppger den statliga nyhetsbyrån Nya Kina.

Olyckan inträffade i provinsen Jiangsu på lördagsmorgonen, lokal tid, och orsakades av att bussen fick punktering, enligt en preliminär utredning.

Trafikolyckor med dödlig utgång är vanliga i Kina. Enligt myndigheterna omkom totalt 58 000 personer i trafikolyckor i landet under 2015. (TT)

Brasiliens tidigare riksåklagare Rodrigo Janot säger att han 2017 tog med sig ett vapen till Högsta domstolen för att döda en domare, rapporterar BBC.

Janot får nu inte vistas närmare än 200 meter från HD-domarna eller gå in i någon domstolsbyggnad i Brasilien.

Till tidningen Estadão säger Janot att han planerade att döda en domare som hade kommit med falska anklagelser mot Janots dotter, men att han sedan ångrade sig och inte genomförde planerna. (TT)

Joakim Nilsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons