Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

När polisen sökte efter en försvunnen kvinna i Hässleholm belystes en helikopter med grön laser.
Två män har gripits i Kristianstad, misstänkta för stöld under en bil.
Publicerad 27 februari 2020

Här saknas innehåll

Skåne

En äldre kvinna har anmälts som försvunnen i Hässleholm. Polisen uppger att det är viktigt att hitta kvinnan så fort som möjligt då hon är i behov av medicinering. Kvinnan sågs senast under onsdag förmiddag. Under natten har polisen sökt med bland annat helikopter, vilken belystes med grön laser. Vid 06.30-tiden var kvinnan fortsatt saknad.

Annons

Två unga män greps i Kristianstad när de var i färd att stjäla utrustning från en parkerad bil. Enligt polisen ska männen bland annat plockat ur instrumentpanelen ur bilen.

Sverige

Nu ska anställda i kommuner och regioner över hela landet få veta var de ska inställa sig om det blir krig. Kommun- och regionanställda ska nämligen krigsplaceras under 2020.

Att bli krigsplacerad innebär att man är skyldig att tjänstgöra om regeringen fattar beslut om höjd beredskap och allmän tjänsteplikt.

Det kommer dock inte att innebära några större förändringar i fredstid för de kommun- och regionanställda som i år får sin placering, enligt Petra Ekroth, utredare vid Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

– Övningar av krigsorganisationen kan komma på fråga, men i övrigt innebär det inte några förpliktelser i fredstid. Det ska ses som ett planeringsinstrument från arbetsgivarens sida för att disponera sin personal på bästa möjliga sätt vid höjd beredskap, säger hon. (TT)

Världen

En tidigare anställd, som sparkats tidigare på dagen, öppnade eld på bryggerijätten Molson Coors anläggning i amerikanska Milwaukee.

USA:s president Donald Trump kommenterade händelsen sade han att en ond mördare dödat fem personer, och skadat ett antal, varav några svårt. Polisen i Milwaukee bekräftade sedan dödssiffran, och tillade att gärningspersonen också tagit sitt liv.

En stor polisinsats drogs i gång, och förutom bryggeriet stängdes flera skolor ner när uppgifterna om skjutningen blev känd.

Masskjutningen bedöms vara en av de allvarligaste som inträffat i delstaten Wisconsin, enligt tidningen Milwaukee Journal Sentinel. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons