Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan några större nyhetshändelser i östra Skåne.
Publicerad 5 mars 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Sverige

En explosion skedde i södra Stockholm vid midnatt, och polisen ledde en större insats med både bombgruppen och räddningstjänst på plats.

Annons

Många vaknade av smällen vid entrén till ett bostadshus nära Högdalen centrum.

Ingen har rapporterats skadad, och polisen har inga misstänkta.

På bilder som Expressen har publicerat syns ett bilbatteri med dragna sladdar nära explosionsplatsen. Polisen bekräftar för TT att man misstänker att batteriet använts för att orsaka smällen.

– Oklart, men troligtvis, säger Marie-Louise Mattsson vid polisen. (TT)

En svensk kvinna i 50-årsåldern föll från en klippvägg och dog i Thailand, enligt lokala medier och Utrikesdepartementet.

Polisen tror att det handlar om en klättringsolycka, men har ännu inte uteslutit brott, enligt en lokaltidning.

Det var på tisdagen som den avlidna kvinnan, iförd klättringsutrustning, hittades av lokalbor i en ort inte långt ifrån populära turistdestinationen Phuket, enligt tidningen.

Kvinnan var svensk medborgare, med ursprung i Thailand.

– Jag kan bekräfta att en svensk kvinna i 50-årsåldern avled den 3 eller 4 mars i Thailand. Hon är hemmahörande i Svealand. Vi har haft kontakt med hennes anhöriga och lokala myndigheter, och vår ambassad i Bangkok följer ärendet, säger Sebastian Saint Just vid UD:s presstjänst. (TT)

Världen

Annons

Javier Pérez de Cuéllar, som var FN:s generalsekreterare mellan 1982 och 1991, har avlidit vid 100 års ålder.

"Min far dog efter en komplicerad vecka", säger hans son Francisco Pérez de Cuéllar till radiokanalen RPP.

Javier Pérez de Cuéllar dog i sitt hemland Peru. (TT)

Den amerikanska fordonsjätten General Motors (GM) har visat upp sitt nya batteri, som ska användas i elbilar när bolaget intensifierar kampen mot Tesla.

Enligt GM kommer deras nya Ultiumbatterier att ha en räckvidd på 645 kilometer, kunna laddas snabbt och passa många olika fordon.

– Vår grupp har accepterat utmaningen att förändra produktutvecklingen vid GM och positionera vårt företag för en helelektrisk framtid, säger vd Mary Barra. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons