Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Polishuset i Broby utsattes för skadegörelse sent på lördagskvällen.
I Malmö ingrepp polisen mot ett streetrace.
Publicerad 5 april 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Fyra eller fem fönsterrutor i polishuset i Broby krossades med hjälp av tegelsten vid 23-tiden på lördagen. Flera polispatruller skickades till platsen. Vid midnatt fanns ingen misstänkt gripen.

Annons

I Trelleborg inträffade en singelolycka med en A-traktor strax efter midnatt. Fordonet ska ha kört in i en parkerad bil och hamnat på sidan. En person fördes till sjukhus. Enligt räddningstjänsten handlade det om lindrigare skador.

Omkring 50 bilar hade samlats i Norra hamnen i Malmö för att genomföra ett illegalt så kallat streetrace på lördagskvällen, skriver Sydsvenskan.

– Enligt några uppringare så påverkar det här bland annat yrkestrafikanter. Folk som ska ut med transporter med mera är blockerade, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson till tidningen.

Larmet kom strax före klockan 22. Enligt Olsson skingrades bilarna när polisen kom till platsen, men hon säger att de då bara flyttade till en ny plats.

– När vi kommer till platsen upphör ju den här racingen och bilarna förflyttas till nästa populära ställe för streetracing. Det enda vi kan göra är att åka dit, öka vår närvaro, få dem att skingras och att därefter köra därifrån, säger hon. (TT)

Sverige

En restaurang i Värnamo har utsatts för ett väpnat rån vid stängningstid. Polisen fick larm om händelsen vid 02.30-tiden.

– Två män har kommit in i restaurangen, någon beväpnad med ett pistolliknande föremål och tilltvingat sig kontanter och därefter lämnat platsen, säger Mariana Persson vid polisen region Öst.

Det finns inte någon misstänkt och restaurangen är avspärrad i väntan på att polisens tekniker ska genomföra en brottsplatsundersökning under morgontimmarna. (TT)

Många äldreboenden har problem att bemanning på grund av coronapandemin eftersom personalen måste stanna hemma vid minsta tecken på förkylning, rapporterar SR Ekot.

Annons

Över 90 av landets 290 kommuner säger till Ekot att man vill ha större möjlighet att coronatesta personalen.

– Det skulle underlätta för våra medarbetare att slippa känna oro för att man är smittad, säger Maria Jonsson, chef för vård och äldreförvaltningen i Borås stad, till radion. (TT)

Världen

Minst elva personer omkom och fyra skadades vid en explosion i en kolgruva i Cucunubá, åtta mil norr om huvudstaden Bogotá

Samtliga offer var gruvarbetare. Colombias gruvor tillhör de sektorer av samhället som undantagits landets karantänsregler för att bekämpa coronaviruset.

Dagen innan omkom sex gruvarbetare i en liknande olycka i nordöstra Colombia och det statliga gruvbolaget har nu satt tillfälligt stopp för all kolgruveverksamhet under jord. (TT)

De amerikanska basketlagen New York Knicks och Brooklyn Nets skänker, i ett samarbete med ligan NBA och Kinas generalkonsul, en miljon ansiktsmasker till New York, uppger guvernör Andrew Cuomo.

"New York tackar er. Vi är mer än tacksamma över att få den personliga skyddsutrustning som behövs akut", skriver New York-guvernören på Twitter.

Maskerna ska ges till de som arbetar med att bekämpa coronaspridningen i delstaten. Brooklyn Nets ägare Joe Tsai och hans fru, Clara Wu Tsai, har också donerat 1 000 respiratorer som ska levereras inom kort. Enligt Cuomo kommer de respiratorer som redan finns i New York att räcka till i mindre än en vecka.(TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons