Annons
Nyheter

Här föll bostadspriserna i december

Nu stundar tuffare tider för bostadsförsäljarna. För första gången sedan i våras sjunker bostadspriserna inom Stockholms kommun, enligt Danske Banks boprisindikator.
Bostad • Publicerad 4 januari 2021
Nu stundar tuffare tider för bostadsförsäljarna. Arkivbild.
Nu stundar tuffare tider för bostadsförsäljarna. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Priserna på bostadsrätter föll i december med 1,5 procent, rensat för säsongseffekter. Detta samtidigt som 50 procent fler bostadsrätter såldes i december än normalt.

Enligt Danske Bank handlar det om en konsekvens av återigen stigande antal covid-19-fall, vilket har inneburit hårdare restriktioner.

Annons

Det som dock talar för en snar återhämtning är att det i nuläget inte syns tecken på ökad oro på arbetsmarknaden, skriver banken i en analys.

"Kommande månader väntar vi oss därför återigen stigande priser då låga räntor, massiva stimulansåtgärder samt covid 19-effekten av att vi spenderar mer tid i hemmet och således prioriterar hemmet i högre utsträckning väntas väga tyngre", skriver Danske Bank.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons