Annons
Nyheter

Hård Ivo-kritik sedan patient begått självmord

Vård • Publicerad 13 december 2020
Inspektionen för vård och omsorg kritiserar behandlingen av en patient som begick självmord. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

En patient tog livet av sig på en psykiatrisk klinik. Nu får Region Norrbotten hård kritik av Inspektionen för vård och omsorg (Ivo), rapporterar SVT Nyheter Norrbotten.

Patienten hade som barn en autismdiagnos. Men regionen har varken utrett eller behandlat personen för autism, och Ivo anser att kraven på god vård inte har uppfyllts.

Annons

”I vården och behandlingen inkluderas inte patientens neuropsykiatriska problematik”, skriver inspektionen, som anser att bristen kan ha lett till självmordet. Kliniken har heller inte ansökt om förlängd tvångsvård, utan bara fortsatt med den vårdformen trots att tiden löpt ut, konstaterar Ivo.

Klinikens chef säger att kritiken ska analyseras och åtgärdas.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons