Annons
Nyheter

Hatet efter miljonvinsten – här är veckans snackisar

Här har vi samlat tre nyheter och reportage från den senaste veckan – snackisarna du inte får missa!
Sydöstra Skåne • Publicerad 15 juni 2024

Paret berättar: Utsattes för hat efter miljonvinsten

”Min fru tog illa vid sig”, berättar mannen efter miljonvinsten.
”Min fru tog illa vid sig”, berättar mannen efter miljonvinsten.

I ett halvt år hade paret från Tomelilla vetat att de hade chans att vinna pengar. Det var runt jul som de skrapade sina lotter och i veckan fick de spela på Bingolottos Färgfemman. En miljon kronor och 10 000-tals kronor att handla mat och elektronik för kammade paret hem.

Men vinsten har inte bara fört glädje med sig. Ryktet om att paret vunnit pengar spred sig snabbt i samhället och kvinnan fick ta emot sms av det mindre trevliga slaget.

Annons

– De som skrev tyckte att vi hade pengar så det räckte och att någon annan borde ha vunnit. Min fru tog illa vid sig, berättar mannen.

– Det förtar ju lite glädjen. Samtidigt kan man inte förneka att det nog inte finns bättre sätt att börja en måndagsmorgon än med en miljonvinst. Vi tänker ändå glädjas över pengarna.

Elva anställda varnade på badet

Merparten av badets anställda har fått ta emot en skriftlig varning från arbetsgivaren.
Merparten av badets anställda har fått ta emot en skriftlig varning från arbetsgivaren.

Hela 11 av de 13 anställda på Ystad arena bad har fått en skriftlig varning av sin arbetsgivare. Bakgrunden är att personalen inte har följt sitt arbetsschema och att vissa av dem inte följt arbetsplatsens rutiner.

– Det handlar om en kultur som funnits på arbetsplatsen under lång tid som vi nu tagit itu med, säger enhetschef Mia Fält som är den som skrivit under varningarna.

Kommunens tillförordnade personalchef Emma Sjöström bekräftar situationen och tillägger att det bland annat rör sig om att personal avvikit från arbetsplatsen. I vilken omfattning eller hur länge det pågått framgår inte.

– En skriftlig varning är för oss ett sätt att markera att detta inte är acceptabelt, säger hon.

Ny lunchrestaurang med danskt på menyn

Tinas lille Danmark i Tomelilla svidar om med utbyggt kök och lunchmeny.
Tinas lille Danmark i Tomelilla svidar om med utbyggt kök och lunchmeny.Foto: Henrik Ekblom Ystén

Stekt fläsk med persiljesås, medisterpølse och frikadeller på danskt manér (det vill säga köttbullar). När Tina Petersen nu drar igång lunchservering på Tinas lille Danmark (tidigare Tinas Bullen och Bönan) är det med hemlandet i tankarna.

– Jag bytte namn till Tinas lille Danmark i januari och har mer och mer börjat närma mig det danska temat, säger Tina Petersen.

Hon har anlitat Gärsnäsföretaget Old Stuff för att få till den danska känslan i lokalen – och tagit emot inspiration från Manuel Diaz, en man som har spenderat ett helt yrkesliv i kök och genom åren bland annat drivit restaurang på Brösarps gästis, Stora hotellet och Trydegården.

– Det var hos Manuel som jag började en gång i tiden, på 1990-talet, och vi har hållit kontakten. När jag öppnade kaféet här sa han att jag skulle höra av mig om jag behövde hjälp och det gjorde jag rätt snart, säger Tina Petersen.

Mattias LundvallSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons