Annons
Nyheter

Helsingborg slog mot organiserad brottslighet

Brott • Publicerad 2 februari 2023
Det ekonomiska resultatet efter en fyra dagar gemensam operation mot organiserad brottslighet i Helsingborg blev över nio miljoner kronor, enligt polisen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Ett myndighetsgemensamt tillslag mot organiserad brottslighet i Helsingborg genererade över nio miljoner kronor som nu går tillbaka till samhället, uppger polisen i ett pressmeddelande.

Satsningen är en fortsättning på Operation Klöver som bedrevs även 2020 och 2021.

Annons

Temat för årets insats var ekonomisk brottslighet. En rad myndigheter deltog – bland andra Polismyndigheten, Tullverket, Kronofogden och Helsingborgs stad.

Operationen ägde rum den 24–25 januari samt den 31 januari–1 februari.

"Ett av polisen prioriterade uppdrag är att komma åt de kriminellas ekonomiska tillgångar. Vi kan inte ha ett samhälle där vissa lever gott på pengar som inte de ska ha. Och pengar är ju också drivkraften för kriminella", säger Karim Ottosson, chef för polisen i Helsingborg, i pressmeddelandet.

I de nio miljoner kronorna ingår till exempel böter, viten, förelägganden, sanktionsavgifter och återkrav.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons