Annons

Historiskt få röster efter kameraövervakning

Israel • Publicerad 10 april 2019
Kameror från Netanyahus Likudparti kan ha sänkt det arabiska valdeltagandet.
Kameror från Netanyahus Likudparti kan ha sänkt det arabiska valdeltagandet.Foto: Ariel Schalit/AP/TT

Likudpartiet, som gick segrande ur det israeliska valet, lade stora summor på dolda kameror som delades ut till aktivister, som skulle övervaka vallokaler i områden där det framför allt bor israeliska araber.

De över 1 200 dolda kamerorna väckte starka protester och polisanmäldes av landets valkommitté.

Annons

När nästan alla röster hade räknats visade sig det arabiska valdeltagandet ha blivit ett av de lägsta i Israels historia – vilket firas av pr-firman som låg bakom kameratilltaget, rapporterar tidningen .

"Tack vare att vi placerade ut observatörer i varje vallokal lyckades vi sänka valdeltagandet till under 50 procent, den lägsta siffran på många år", skriver pr-firman Kaizler Inbar på Facebook.

Premiärminister Benjamin Netanyahu, Likudpartiets ledare, har bekräftat det hela och hävdar att kamerorna säkerställer att röstandet går rätt till.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons