Annons

Hitmakare död i coronaviruset

Originalrösten och en av låtskrivarna bakom världshiten "I love rock'n'roll", Alan Merrill, har avlidit efter att ha insjuknat i coronaviruset, rapporterar .
Musik • Publicerad 30 mars 2020
Joan Jett och The Blackhearts gjorde en egen version av "I love rock'n'roll". Arkivbild.
Joan Jett och The Blackhearts gjorde en egen version av "I love rock'n'roll". Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

Sångaren och låtskrivaren blev 69 år. Uppgifterna om hans bortgång kommer från artistens dotter, Laura Merrill.

"Jag var på hans show för några veckor sedan. Jag hade precis tagit porträttet av honom till hans nya album. Jag smsade med honom tidigare, och han tonade ned det han trodde var en förkylning", skriver hon på Facebook och fortsätter:

Annons

"Människor dör. Man tror inte att det kommer hände en själv eller ens starka familj. Det har det gjort."

"I love rock'n'roll" släpptes första gången 1975 av Alan Merrills band The Arrows, men har gjorts i nya versioner av bland andra Joan Jett och The Blackhearts och Britney Spears.

Joan Jett kommenterar låtskrivarens bortgång på Twitter: "Jag kan fortfarande komma ihåg hur jag såg The Arrows på tv i London, och hur förundrad jag var över låten, som skrek "hit" till mig. Med djup tacksamhet och sorg önskar jag honom en säker resa till andra sidan".

Rättad: I en tidigare version uppgavs fel ålder på Alan Merrill.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons