Annons
Nyheter

Hittad kropp i Kungsör utreds som mord

Polisen utreder mord efter att en person hittats död i ett dike i Kungsör.
Brott • Publicerad 9 augusti 2021
Polisen utreder mord efter att en kropp i lördags hittats i ett dike i Kungsör. Arkivbild.
Polisen utreder mord efter att en kropp i lördags hittats i ett dike i Kungsör. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Omständigheterna på platsen gör att polisen i nuläget inte kan utesluta att ett brott ligger bakom att personen avlidit.

Enligt Tobias Ahlén-Svalbro, på polisregion Mitt, har polisen inte kunnat fastställa den avlidnes identitet men bekräftar för TT att det rör sig om en vuxen person.

Annons

– Det är en av de saker vi jobbar för fullt med just nu, att fastställa ID och att utreda om brott ligger bakom, säger han.

Fyndet gjordes på lördagen av en person som arbetade på platsen, men det finns uppgifter att kroppen legat där längre än så.

Initialt gjordes en rejäl avspärrning samt en teknisk undersökning av platsen. Polisen bekräftar att man har gjort en del fynd men vill inte gå in på vad.

– Vi kan inte heller säga om fynden har någon koppling till den här personen, det måste vi också fortsätta utreda, säger Tobias Ahlén-Svalbro.

Polisen genomför nu en rad olika utredningsåtgärder och avvaktar det rättsmedicinska utlåtandet innan man går vidare.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons