Annons
Nyheter

Rak höger räddade surfare undan hajattack

Australien • Publicerad 10 maj 2020
Den franske turisten slog till hajen två gånger och då släppte den. Arkivbild. Hajen på bilden har inget med attacken att göra.
Den franske turisten slog till hajen två gånger och då släppte den. Arkivbild. Hajen på bilden har inget med attacken att göra.Foto: David Doubilet/AP/TT

En fransk surfare, Dylan Nacass, har överlevt en hajattack vid Bells Beach i Australien – genom att ge hajen en rak höger. Det uppger tv-kanalen Nine News.

På en videoinspelning från tillfället syns hajen simma upp bakom två intet ont anande surfare som sedan upptäcker djuret med förskräckelse. Hajen bet tag i Dylan Nacass ben, men släppte taget efter att ha blivit tilldelad två knytnävsslag.

Annons

– Jag slog honom en gång, men han behöll bettet runt mitt ben. Andra gången släppte han taget, sade surfaren till Nine News.

Tack vare smockan kunde Dylan Nacass ta sig upp ur vattnet med endast lättare skador på benet.

Australien är ett av länderna med flest hajattacker, men de har sällan dödlig utgång. Förra året registrerades 27 fall av kroppsskada och noll dödsfall.

Rättad: I en tidigare version av texten förekom en felaktig beskrivning av tv-kanalen Nine News, som är just en tv-kanal.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons