Annons
Nyheter

Högre vinst för Orrön

Ekonomi • Publicerad 15 februari 2023
Orrön satsar på förnyelsebar energi. Arkivbild.
Orrön satsar på förnyelsebar energi. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson / TT

Orrön Energy, som tidigare hette Lundin Energy, redovisar ett resultat före skatt på 1,8 miljoner dollar för det fjärde kvartalet 2022 (motsvarande 18,7 miljoner kronor). För motsvarande period året innan var resultatet före skatt minus 1,3 miljoner dollar.

Omsättningen blev 11,9 miljoner dollar. För motsvarande period 2021 saknas jämförelsesiffror eftersom bolaget delades upp då.

"2022 har varit ett enastående år för Orrön Energy och vår föregångare Lundin Energy. Vi inledde 2022 som Lundin Energy, ett olje- och gasbolag med fokus på Norge, som hade investerat i förnybara energiprojekt i Norden som en del av planen att bli koldioxidneutrala. Under det första halvåret 2022 slutförde vi försäljningen av hela olje- och gasverksamheten, samtidigt som vi behöll de förnybara energitillgångarna och tillräckligt med likvida medel för att kunna fortsätta växa som Orrön Energy", skriver vd Daniel Fitzgerald i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons