Annons

Hon skrev vinnarbidraget i "Ebbas historia"

Litteratur • Publicerad 7 april 2019
Tolvåriga Sofia Nordblom vann novelltävlingen "Ebbas historia".
Tolvåriga Sofia Nordblom vann novelltävlingen "Ebbas historia".Foto: Björn Larsson Rosvall/Exponera

Tolvåriga Sofia Nordblom från Mölndal utsågs till vinnare i novelltävlingen "Ebbas historia"

Nordbloms bidrag var ett av 1 400 som skickades in till tävlingen, som anordnades av Svenska Dagbladet Junior och stiftelsen Ebbas änglar till minne av Ebba Åkerlund som dödades i terrordådet på Drottninggatan i Stockholm 2017.

Annons

Enligt Ebba Åkerlunds mamma Jeanette Åkerlund var dottern en flitig läsare och tyckte mycket om att skriva själv. Uppgiften för de tävlande var att avsluta novellen "Spökhuset" som elvaåriga Ebba Åkerlund påbörjade före sin död.

– Jag förstod att hon gillade detaljrika berättelser, vilket jag också gör. Och jag såg att hon gillade "Fem"-böckerna, så då bläddrade jag lite i en av dem, säger Sofia Nordblom till Svenska Dagbladet Junior.

– Det känns väldigt tråkigt att hon inte fick chansen att skriva klart sin berättelse. Det tänkte jag ganska mycket på. Om hon hade skrivit klart den hade det varit en helt annan berättelse.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons