Annons
Nyheter

Hongkongpampar isoleras efter party

Hongkong • Publicerad 7 januari 2022
Hongkongs ledare Carrie Lam uttryckte vid en pressträff i torsdags besvikelse över att myndighetschefer och politiker deltagit i ett stort födelsedagskalas trots risken för smittspridning.
Hongkongs ledare Carrie Lam uttryckte vid en pressträff i torsdags besvikelse över att myndighetschefer och politiker deltagit i ett stort födelsedagskalas trots risken för smittspridning.Foto: Vincent Yu/AP/TT

Dussintals höga företrädare för Hongkongs ledning har beordrats i karantän. De deltog i ett födelsedagskalas som samlade en stor del av Hongkongs elit och minst två av festdeltagarna har nu testats positivt för covid-19.

Det är både politiker och höga chefer som tvingas isolera sig, bland annat chefen för invandringsmyndigheten Au Ka-Wang.

Annons

"Jag ber uppriktigt hela Hongkongs befolkning om ursäkt. Jag har funderat över det inträffade och ska bli mer försiktig i framtiden", säger Au i ett uttalande.

Hongkongs ledare Carrie Lam har förklarat att hon är "mycket besviken" över att så många samlades till festen på en restaurang i måndags. Även om tillställningen just då inte bröt mot några restriktioner så hade hälsomyndigheterna tre dagar tidigare manat människor att undvika större samlingar.

Sedan dess har regeringen skärpt restriktionerna sedan fall av omikronvarianten av coronaviruset upptäckts.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons