Annons
Nyheter

Hotade med skolskjutning – kände sig mobbad

Brott • Publicerad 7 december 2020
En gymnasieelev döms av Helsingborgs tingsrätt till skyddstillsyn och skadestånd efter att vid flera tillfällen ha hotat att genomföra en skolskjutning. Arkivbild.
En gymnasieelev döms av Helsingborgs tingsrätt till skyddstillsyn och skadestånd efter att vid flera tillfällen ha hotat att genomföra en skolskjutning. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En gymnasieelev i Skåne som vid flera tillfällen hotat att genomföra en skolskjutning på sin skola döms för olaga hot. Han pekade ut tre klasskamrater med namn och sade att de skulle skjutas. De tre tilldöms nu skadestånd på 7 000 kronor vardera, rapporterar SVT Nyheter Helsingborg. I övrigt blir straffet skyddstillsyn.

Åklagaren hade velat se eleven dömd för grovt olaga hot, men tingsrätten bedömer inte hoten som akuta. Själv har han medgett att han pratat om skolskjutningar, men sagt att det var fråga om skämt och att orsaken var att han under en längre tid känt sig mobbad.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons