Annons

Hotade tidningsutgivare – nu väcks åtal

Brott • Publicerad 5 april 2019
En man och en kvinna åtalas för olaga hot mot tidningen Jönköpings-Postens dåvarande ansvariga utgivare Marie Johansson Flyckt. Arkivbild.
En man och en kvinna åtalas för olaga hot mot tidningen Jönköpings-Postens dåvarande ansvariga utgivare Marie Johansson Flyckt. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

I höstas fick tidningen Jönköpings-Postens dåvarande ansvariga utgivare Marie Johansson Flyckt ta emot ett dödshot. Nu väcks åtal mot en man och en kvinna i 50-årsåldern som misstänks för olaga hot, skriver .

Händelsen inträffade efter en debatt som arrangerades av tidningen inför valet i höstas. På vägen ut från debatten blev Marie Johansson Flyckt och hennes vän stoppade av de åtalade som ville diskutera en publicering för några år sedan. I samband med det här ska den åtalade kvinnan ha hotat Marie Johansson Flyckt till livet, enligt åtalet. Mannen ska ha hotat vännen med våld.

De två åtalade nekar till brott.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons