Annons
Nyheter

Hotfull man väckte oro i Västerort

Brott • Publicerad 15 maj 2021
En hotfull man med något pistolliknande i handen väckte uppståndelse i västra Stockholm. Arkivbild.
En hotfull man med något pistolliknande i handen väckte uppståndelse i västra Stockholm. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

En hotfull man gick omkring i Grimsta i västra Stockholm på lördagskvällen med vad som såg ut att vara en pistol. Polisen ryckte ut i en stor insats, letade upp mannen i hans hem och grep honom.

– Han uttalade hot, men det är inte säkert om det var riktat mot en specifik person eller mot flera personer som av en slump befann sig på platsen, säger Stockholmspolisens presstalesperson Åsa Wallentin till TT.

Annons

Mannen är i 50-årsåldern, hade gått omkring ensam och misstänks för grovt olaga hot och grovt vapenbrott. Polisen har pratat med flera vittnen, men det är oklart om något vapen har hittats.

– Vi vidtar flera utredningsåtgärder, är fortfarande på plats i området och kontrollerar om det kan finnas något som personen lämnat där, säger Wallentin.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons