Annons
Nyheter

Hunden Sammy överlevde jordskredet

USA • Publicerad 15 januari 2022
Labradoren Sammy är en överlevare. Genrebild, utan direkt koppling till händelsen i artikeln.
Labradoren Sammy är en överlevare. Genrebild, utan direkt koppling till händelsen i artikeln.Foto: Mohssen Assanimoghaddam/DPA/AP/TT

Hunden Sammy har påträffats vid liv i ett kollapsat hus efter nästan en vecka. Byggnaden drogs sex dagar tidigare med i ett skred i Seattle i USA-delstaten Washington.

Familjen som bodde i huset, och vars andra hund Lilly dog i skredet, hade dagligen återvänt till det förstörda hemmet med förhoppningen att hitta hunden, en svart labrador vid namn Sammy, vid liv.

Annons

När räddningspersonalen på torsdagen rörde sig runt huset reagerade de på ljud inifrån. Motorsågar användes för att försiktigt såga sig genom husets väggar och golv, och Sammy påträffades till synes oskadd.

Trots att den suttit fast i sex dygn var hunden, enligt veterinärerna som undersökte henne, pigg och kry. På bilder från en lokal tv-station syns Sammy vifta glatt på svansen vid åsynen av sina överlyckliga ägare.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons