Annons
Nyheter

Hundmat återkallas – kan orsaka sjukdom

Djur • Publicerad 15 januari 2021
Torrfoder återkallas på grund av för höga mängder D-vitamin. Arkivbild.
Torrfoder återkallas på grund av för höga mängder D-vitamin. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Flera partier hundmat av varumärket Pedigree återkallas. Orsaken är att produkterna innehåller så pass höga mängder D-vitamin att en del hundar kan bli sjuka av varan.

Återkallelsen gäller produkterna: Pedigree vital protection 10 kg adult kyckling & grönsaker, med bäst före-datumen 5, 6 och 15 februari 2022. Pedigree vital protection adult kyckling 3*3 kg med bäst före-datumen 6 och 16 februari 2022. Samt Pedigree adult mini dog oxkött 2 kg med bäst före-datumet 12 november 2021.

Annons

I december återkallades även produkten Pedigree adult mini dog oxkött 6x2 kg, med bäst före-datum 12 november 2021.

Tillverkaren Mars Sverige ber även de kunder som köpt varan att genast sluta ge den till sina djur och ta kontakt med konsumenttjänsten. Om djuret ätit av produkten och visar tecken på sjukdom såsom överdrivet drickande och urinering rekommenderar företaget sina kunder att ta kontakt med en veterinär.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons