GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Del av kontorsbyggnad rasade i Arvika

Delar av en vägg på en större kontorsbyggnad med två våningar har rasat i Arvika. Fasadtegel har lossnat högst upp på huset och rasat flera meter ner på trottoaren och vägbanan.
Olycka • Publicerad 23 juli 2021
Delar av en vägg i en kontorsbyggnad i Arvika har rasat.
Delar av en vägg i en kontorsbyggnad i Arvika har rasat.
Foto: Bengt Andersson/TT

Larmet kom in klockan 14.19 på fredagseftermiddagen. Ingen människa skadades.

– Det var en del personer i byggnaden, men det har rasat utåt. Det finns inga personer som är skadade tack och lov, men det är en trottoar nedanför så det är en oerhörd tur att det inte passerade någon just då, säger Lars Hedelin, polisens presstalesperson, till TT.

Räddningstjänsten hade extra resurser på plats tillsammans med polis och sjukvård. Byggnaden utrymdes eftersom det kunde finnas risk för ytterligare ras.

– Räddningstjänsten har konstaterat sprickbildning i bärande delar av byggnaden, så hela byggnaden ska evakueras och stängas av. Det måste ske så att ingen kommer till skada om det skulle ske ett större ras, säger Hedelin.

Nästa steg var att säkra byggnaden så att den kan stå kvar tills dess att den kan rivas, kontrolleras eller renoveras, enligt Lars Hedelin.

Vid 16.30-tiden meddelade polisen att räddningsinsatsen avslutats och att ansvaret övergått till fastighetsägaren.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.