Annons

Huthirebeller tar på sig robotbeskjutning

Saudiarabien • Publicerad 29 mars 2020
Splitter regnade ner över Riyad i Saudiarabien. Arkivbild.
Splitter regnade ner över Riyad i Saudiarabien. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Jemens Iranstödda Huthirebeller tar på sig robotangreppet mot Saudiarabien sent i lördags kväll.

En militär talesperson för rebellerna, som strider mot en saudiskledd militärallians i Jemen, sade att robotarna avfyrades mot "känsliga" mål.

Annons

Den statliga saudiska nyhetsbyrån SPA uppger att landets luftvärn på lördagskvällen gensköt två robotar. Splitter från dessa regnade ned över bostadskvarter i Jizan och Riyad och skadade åtminstone två civila i huvudstaden, där utegångsförbud råder på grund av coronaviruset.

Det var den första större attacken på saudisk mark sedan september i fjol, då ett omfattande robotangrepp riktades mot den saudiska oljeindustrin. Huthirebellerna sade ligga bakom de attackerna, men både Saudiarabien och USA har pekat ut Iran som skyldigt till angreppet.

Kort innan lördagens robotbeskjutning hade de stridande parterna i Jemen enats om ett tillfälligt eldupphör med anledning av coronapandemin.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons