Annons
Nyheter

Hyresgästföreningen tappar 21 000 medlemmar

Ekonomi • Publicerad 14 januari 2021
Hyresgästföreningen har under 2020 tappat 21|000 medlemmar i Sverige. Arkivbild.
Hyresgästföreningen har under 2020 tappat 21|000 medlemmar i Sverige. Arkivbild.Foto: Helena Landstedt/TT

Pandemin har slagit hårt mot Hyresgästföreningen som under 2020 tappat 21 000 medlemmar i Sverige. Det betyder 21 miljoner kronor i minskade intäkter, enligt SVT Nyheter Blekinge.

Enligt Hyresgästföreningen, som totalt i landet har över 500 000 medlemmar, är anledningen att pandemin satt stopp för möjligheten att knacka dörr hos potentiella medlemmar.

Annons

– I stället ställde vi om till att göra samhällsnytta. Vi ringde in medlemmar och förtroendevalda som blev volontärer för att handla mat och medicin åt folk i riskgrupp, säger David Petersén, chef för medlemsutveckling Hyresgästföreningen Sydost.

Hyresgästföreningen befarar att medlemsminskningen på sikt kan leda till att organisationen tappar kraft, eftersom fler medlemmar i ett bostadsområde gör att de är starkare i förhandlingar med fastighetsägarna.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons