Ibrahimovic tvåmålsskytt i "El trafico"

Zlatan Ibrahimovic verkar tända till i derbymatcherna i Los Angeles.
Han gjorde tre mål i senaste matchen för en månad sedan och nu blev det ytterligare två när hans Galaxy spelade 3–3 mot Los Angeles FC.
Fotboll • Publicerad 26 augusti 2019
Zlatan Ibrahimovic gör sitt första mål mot Los Angeles FC.
Zlatan Ibrahimovic gör sitt första mål mot Los Angeles FC.Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/TT

Zlatan Ibrahimovic blev tvåmålsskytt i Los Angeles-derbyt mellan Galaxy och LAFC, som kallas "El trafico", i den nordamerikanska proffsligan MLS. Det var hans 21:a och 22:a mål för säsongen.

LAFC är överlägsna serieledare i den västra konferensen, men det tog bara två minuter innan svensken gett Galaxy ledningen.

Galaxys nyförvärv Cristian Pavon, som lånats in från argentinska Boca Juniors, hittade Ibrahimovic som sprungit sig fri i straffområdet. Svensken var iskall och sköt distinkt in ledningsmålet bakom målvakten Tyler Miller.

13 minuter senare var det dags igen. Svensken blev frispelad i misstänkt offsideläge och kunde ensam med målvakten sätta bollen i mål, vilket betydde 2–1 till Galaxy. Pavon utökade sedan ledningen till 3–1 bara minuten senare.

I 93:e matchminuten lyckades Ibrahimovic sånär fullborda ett hattrick, vilket även hade inneburit seger, men skottet gick strax utanför stolpen. I stället fick Ibrahimovic och hans Galaxy nöja sig med en poäng, då matchen slutade 3–3.

– Jag är nöjd med vårt defensiva spel. Vi kunde ha vunnit den här matchen, då vi ju hade ledningen med 3-1. Men saker händer där ute på planen och du får betala för misstagen, säger Ibrahimovic till Fox Sports efter matchen.