Annons
Nyheter

Ica varnar för hot mot handlare

Brott • Publicerad 15 mars 2023
Landets Ica-handlare varnas för en ökad risk för angrepp mot butiker och personal. Arkivbild.Foto: Mats Schagerström/TT

Livsmedelskedjan Ica varnar i ett internt meddelande landets Ica-handlare för en ökad risk för angrepp mot butiker och personal, rapporterar SVT Väst. Detta efter att säkerhetsavdelningen identifierat flera dödshot mot handlare på sociala medier och olika internetforum.

På internetforumet Flashback och på sociala medier förekommer inlägg som “Dags att hänga varenda girig Ica-handlare” och “Alla giriga jävla kräk som ligger bakom detta förtjänar att skjutas”.

Annons

Detta medför "en risk för angrepp, mot butik, person eller privat egendom kopplat till detta förmedlade budskap”, står det i ett mejl från Icas säkerhetsavdelning som SVT har tagit del av.

Företagets säkerhetschef Anders Jonasson skriver att sannolikheten för att hoten ska verkställas är låg, men inte kan uteslutas.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons