Annons
Nyheter

Idrottsledare åtalas för grova barnvåldtäkter

Brott • Publicerad 5 mars 2021
Sundsvalls tingsrätt. Arkivbild.
Sundsvalls tingsrätt. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

En idrottsledare i Medelpad har åtalats för 50 sexbrott mot barn, varav hälften rubriceras som grova våldtäkter. Det rapporterar SVT Nyheter Västernorrland.

Mannen, som är i medelåldern, misstänks ha utsatt tre barn under 15 år för grova övergrepp. Han ska, enligt åtalet i Sundsvalls tingsrätt, också ha fotograferat och spelat in brotten. Den åtalade mannen har varit aktiv som ledare i flera ungdomsföreningar, men det är inte i de sammanhangen som övergreppen skett.

Annons

När polisen gjorde husrannsakan hos mannen beslagtogs 12 885 bilder och 1 299 filmer med barnpornografiskt material.

Den åtalade idrottsledaren anhölls den 9 oktober och har i huvudsak erkänt brotten han anklagas för. Han nekar dock till att våldtäkterna ska ha varit grova.

Utöver våldtäkter gäller åtalet bland annat grova sexuella övergrepp, grovt sexuellt utnyttjande för posering och sexuellt ofredande.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons