Annons

Iksu guldfavorit trots missen i fjol

Misslyckandet i fjol var en engångsföreteelse, om man får tro superligans tränare.
Stalltipset inför säsongen är att Iksu tar tillbaka SM-guldet i innebandy.
Innebandy • Publicerad 12 september 2019
Veera Kauppi gjorde 91 poäng för Iksu förra säsongen, men säsongen tog oväntat slut i semifinal. I år hoppas hon att laget motsvarar favoritskapet och går hela vägen. Arkivbild.
Veera Kauppi gjorde 91 poäng för Iksu förra säsongen, men säsongen tog oväntat slut i semifinal. I år hoppas hon att laget motsvarar favoritskapet och går hela vägen. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Iksu hade inte förlorat en match sedan 2017 när Umeålaget sensationellt slogs ut i vårens semifinal mot skrällgänget och blivande svenska mästaren Täby.

Men när tränarna tippar sluttabellen inför den kommande innebandysäsongen är ordningen återställd. Iksu är åter guldfavorit, närmast följt av fjolårsfinalisten Kais Mora, medan Warberg och Skoghall väntas åka ur serien.

Annons

– Gruppen känns bra, vi har nästan samma lag som förra året. Vi ska inte göra samma misstag som förra året. Vi har bara ett mål och det är att ta SM-guld. Jag tror att vi kommer att ta oss till Globen, säger Veera Kauppi.

91 poäng

Finländskan blir en av nycklarna om det ska bli ett nytt SM-guld till Iksu. I fjol satte hon poängrekordet i ligan med 91 poäng (60+31).

– Det är inte något man gör ensam. Det bara hände. Jag har försökt tänka på vad jag gjorde, för jag vill såklart göra det igen, säger Veera Kauppi.

– I år hoppas jag göra så många mål att vi tar oss till finalen och sedan vinner SM.

Svenska mästaren Täby då? Bara på femte plats i tipset.

– Det gör ingenting, vi kan ligga där nere. Det är i slutspelet som det gäller ändå, säger Täbybacken Moa Tschöp.

Storvreta och Falun

Till skillnad från de flesta andra tycker 27-åringen inte att det var något överraskande med SM-guldet i våras.

– Ni säger skräll men jag säger att vi var väl förberedda hela vägen. Uppenbarligen förtjänade vi det.

På herrsidan är favoriterna också de gamla vanliga. Storvreta tippas ta sitt tredje raka SM-guld och Falun väntas vara främsta utmanare om titeln.

– Vi har vunnit serien ganska överlägset två år i rad, och gått ganska enkelt igenom slutspelet också. Jag tror att Falun är lite högt tippade i år eftersom de har gått igenom lite av en generationsväxling. Så vi är väl ännu större favoriter i år, säger Storvretas Alexander Rudd.

Lasse Mannheimer/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons