Annons
Nyheter

Ilija Batljans bolag gick back 510 miljoner

Ekonomi • Publicerad 8 juni 2023
Ilija Batljan är grundare av bland annat fastighetsbolaget SBB. Arkivbild.
Ilija Batljan är grundare av bland annat fastighetsbolaget SBB. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/SvD/TT

Ilija Batljan Invest, som är storägare i krisande fastighetsbolaget SBB, gick 511 miljoner kronor back under årets första kvartal. Det framgår av bolagets delårsrapport som släpptes på torsdagskvällen, och kan jämföras med en förlust på 246 miljoner första kvartalet 2022.

Bolaget, som är helägt av SBB-grundaren Ilija Batljan, hade en nettoomsättning på 5,5 miljoner kronor under första kvartalet i år.

Annons

Bolaget skriver att "kvartalet präglats av stor osäkerhet med stigande räntor, fortsatt hög inflation och kreditåtstramning", och att "resultat från andelar i intressebolag/joint ventures uppgick under kvartalet till –339 miljoner kronor".

I slutet av maj meddelade Ilija Batljan Invest att bolaget på obestämd tid skjuter upp räntebetalningarna på sina utestående så kallade hybridobligationer. Även delårsrapporten sköts upp.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons