Annons
Nyheter

Indien börjar vaccinera tonåringar

Indien • Publicerad 3 januari 2022
En tonåring vaccineras mot covid-19 i Gauhati i Indien. I landet inleddes på måndagen vaccinering av unga i åldern 15 till 18 år.Foto: Anupam Nath/AP/TT

Indien har börjat vaccinera unga mellan 15 och 18 år i ett försök att hejda en ny våg av coronasmitta. Myndigheterna vill undvika att omikron-varianten av viruset driver fram en smittvåg liknande den förra våren då som mest över 400 000 dagliga fall rapporterades.

Smittspridningen har ökat snabbt, i synnerhet i tättbebyggda områden och många större städer skärper restriktionerna. I Delhi och Bangalore råder nattligt utegångsförbud och i Bombay får högst fyra personer ses mellan 21 och 06.

Annons

I Indien har över 1,4 miljarder vaccindoser getts men mindre än hälften av befolkningen har fått två doser.

Under det senaste dygnet har över 33 000 nya fall av covid-19 rapporterats men även om smittan ökar snabbt har inte sjukhusinläggningarna ökat.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons