Annons
Nyheter

Indiska hotas av vräkningar

Det blåser snålt för Indiska.
Flera av klädkedjans butiker är indragna i vräkningsärenden på grund av obetalda hyror, rapporterar .
Ekonomi • Publicerad 5 oktober 2022
En av Indiskas butiker. Arkivbild.
En av Indiskas butiker. Arkivbild.Foto: Hasse Holmberg/TT

Kronofogden uppger för Di att det finns 71 pågående ansökningar om betalningsförelägganden mot Indiska. Enligt tidningen rör många av föreläggandena obetalda hyror, men en del av dem bestrids av Indiska.

Flera av fastighetsvärdarna som äger lokalerna där Indiska har butiker har dessutom bett kronofogden om hjälp med att vräka kedjan.

Annons

Fastighetsvärden Vasakronan har lämnat in två stämningsansökningar mot Indiska och kräver företaget på 11 miljoner kronor plus dröjsmålsränta för utebliven hyra, rörande två butikslokaler som Indiska sedan tvingats flytta ut från.

Indiskas vd Karin Lindahl säger att de senfärdiga hyresbetalningarna har att göra med att man i nuläget betalar dubbelt. Dels de löpande hyrorna och dels uppskjutna hyror från pandemins hundår.

"Vi har inte hunnit ikapp, och när året började såg vi ju inte riktigt framför oss att det skulle bli både krig, inflation, ökade fraktpriser, energikriser och så vidare", säger Karin Lindahl till Di.

Indiska grundades i början av 1900-talet och var i familjen Thamberts ägo från 1950-talet till 2017, då Karin Lindahl köpte ut familjen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons