Annons

Industriområde i Kina stängs efter explosion

Kina • Publicerad 6 april 2019
Röken stiger efter att en explosion skakat en kemikaliefabrik i provinsen Jiangsu i Kina den 21 mars. Arkivbild.
Röken stiger efter att en explosion skakat en kemikaliefabrik i provinsen Jiangsu i Kina den 21 mars. Arkivbild.Foto: Chen Feng/AP/TT

Kinesiska myndigheter stänger det industriområde i öster där 78 personer dog i en explosion i en kemikaliefabrik i mars.

Olyckan har beskrivits som en av de värsta i landet i modern tid. Beslutet att stänga industriområdet fattades av lokala myndigheter i torsdags, rapporterar den statliga tv-kanalen CCTV. Även andra kemikaliefabriker i provinsen ska stängas, antalet ska ha halverats till 2020, enligt medier.

Hundratals personer skadades i den stora explosionen som inträffade i staden Yancheng i provinsen Jiangsu den 21 mars. 187 av dem vårdas fortfarande på sjukhus och för två av dem är tillståndet kritiskt, uppger lokala myndigheter.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons