Annons

Inför VM-uttagningen – ser allt i allsvenskan

Det börjar dra ihop sig. Den 16 maj ska VM-truppen presenteras. Fram tills dess väntar ett intensivt fotbollstittande för den svenska ledarduon.
Fotboll • Publicerad 8 april 2019
Sveriges assisterande förbundskapten Magnus Wikman och förbundskapten Peter Gerhardsson. Arkivbild.
Sveriges assisterande förbundskapten Magnus Wikman och förbundskapten Peter Gerhardsson. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Tisdagens landskamp mot Österrike är sista chansen för förbundskapten Peter Gerhardsson och assisterande tränare Magnus Wikman att se spelarna i landslagsmiljö innan de ska presentera en trupp till sommarens VM i Frankrike.

Men efter det testet återstår fortfarande ett intensivt arbete med att få de sista bitarna på plats – och det återstår framför allt att se många matcher.

Annons

– Allsvenskan börjar i helgen och vi åker på så många matcher vi kan varje helg och ser live. De vi inte kan se live ser vi på tv i efterhand. Vi kommer titta på alla allsvenska matcher, säger Magnus Wikman.

36 matcher

Det innebär 36 matcher. Men det räcker inte med det.

– Sedan måste vi försöka följa de som spelar i utländska klubbar så mycket vi kan, vi kommer säkert åka på någon match. Och så har vi några i Champions League som vi tittar på. Vi kommer att vara på allt vi kan och se på resten i efterhand, fortsätter han.

23 spelare har åkt med till Österrike efter att Stina Blackstenius blivit sjuk och blev kvar hemma. 23 spelare ska tas ut till VM.

"De har chansen"

TT: Hur stor chans är det för spelare som inte är här just nu att komma med i truppen? Exempelvis Rosengårds Jessica Samuelsson som har sagt att hon flyttat hem för att öka sina chanser att komma med?

– Hon är en spelare vi kommer följa fullt ut. De har ju chansen de här spelarna, inte bara de som har varit med förut som i hennes fall eller Anna Oskarssons fall, utan även till exempel U23 som är iväg nu som vi följer noga. Det är x antal spelare som så klart fortfarande har möjligheten, tjejer som varit med tidigare och som inte har det, säger Wikman.

Marie Carlsson/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons