Annons
Nyheter

Inga nya dödsfall med covid-19

Coronaviruset • Publicerad 14 juli 2021
En ampull med fem doser av covid-19 vaccin från Pfizer/Biontech. Omkring 70 procent av Sveriges vuxna befolkning har fått en vaccindos mot covid-19. Arkivbild.
En ampull med fem doser av covid-19 vaccin från Pfizer/Biontech. Omkring 70 procent av Sveriges vuxna befolkning har fått en vaccindos mot covid-19. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Tre dödsfall med bekräftad covid-19 skrivs av, meddelar Folkhälsomyndigheten. Därmed har totalt 14 642 smittade personer avlidit i Sverige.

Totalt har 1 093 576 personer i Sverige bekräftats smittade med covid-19.

Annons

Samtidigt fortsätter vaccineringarna mot covid-19. Fram till nu har 5 747 869 personer fått minst en dos, baserat på vad regionerna har rapporterat in till det nationella vaccinationsregistret. Det motsvarar drygt 70 procent av den vuxna befolkningen.

Av dessa har 3 682 574 fått två doser, motsvarande 45 procent av befolkningen.

Uppdateringarna av antalet smittade och avlidna med covid-19 var i juni pausad på grund av ett it-avbrott. Nu är rapporteringen i gång igen. Men det finns en viss eftersläpning i statistiken, uppger Folkhälsomyndigheten.

Rättelse: I en tidigare version användes fel siffra för personer som fått minst en dos vaccin. Siffran ska vara är 5 747 869 och inget annat.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons