Annons
Nyheter

Inga omkörningar på E4-sträcka i påsk

Trafik • Publicerad 3 april 2023
Bättre flyt och mindre stress utan omkörningar. Arkivbild.
Bättre flyt och mindre stress utan omkörningar. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Under påskhelgens mest intensiva dagar i trafiken blir det förbjudet med omkörningar på E4 mellan Gävle och Tönnebro. Åtgärden, som beslutas av Trafikverket i samverkan med polisen, har använts i flera år som ett sätt att både minska olyckor och få ett bättre flyt i trafiken.

Enligt Trafikverket har förbudet varit lyckat på den fem mil långa sträckan, som blir särskilt belastad med resenärer som ska ta sig till och från fjällen.

Annons

"När alla håller sig i samma körfält flyter trafiken mycket bättre, och vi minskar risken för köolyckor med längre totalstopp. Det betyder att alla kommer fram till sin slutdestination snabbare", säger Emil Samuelsson, trafikingenjör på Trafikverket i ett pressmeddelande.

Omkörningsförbudet gäller för norrgående trafik klockan 13 till 22 onsdag den 5 april och skärtorsdag den 6 april, och samma tider för södergående trafik på påskdagen och annandagen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons