Annons
Nyheter

Polis: Föremål i entrén kan ha utlöst branden

Brott • Publicerad 5 juli 2021
På söndagskvällen började det brinna i ett flerfamiljshus i Hammarkullen i nordöstra Göteborg. Polisen utreder händelsen som grov mordbrand.
På söndagskvällen började det brinna i ett flerfamiljshus i Hammarkullen i nordöstra Göteborg. Polisen utreder händelsen som grov mordbrand.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Ännu har ingen gripits misstänkt för den brand som utbröt i ett flerfamiljshus i Hammarkullen i nordöstra Göteborg på söndagskvällen.

Polisen misstänker att branden var anlagd.

Annons

– Sannolikt har de tänt eld på något föremål i entrén till huset, säger polisens förundersökningsledare Anna-Karin Pettersson till TT.

Enligt polisen behövde 37 personer kontrolleras på plats av sjukvården, och ytterligare två, ett barn och en vuxen, fördes till sjukhus i ambulans.

Tillståndet för de båda var på måndagsmorgonen stabilt, enligt Sahlgrenska universitetssjukhusets presstjänst.

En teknisk undersökning pågår på plats och händelsen utreds som grov mordbrand. En del av de boende var utomhus när branden bröt ut men många befann sig i sina lägenheter eftersom det var söndag och kväll och dagen innan arbetsdag.

– Det fanns en spridningsrisk och allvarlig fara för både liv och hälsa, därför är det rubricerat som grov mordbrand, säger Anna-Karin Pettersson.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons