Annons
Nyheter

Island nu bland de värst drabbade länderna

Island • Publicerad 7 januari 2022
Antalet positiva covidtester ökar på Island. ArkivbildFoto: Fredrik Sandberg/TT

Island som tidigare under pandemin klarat sig relativt lindrigt undan redovisar nu bland de högsta smittotrycken i världen.

För att minska smittspridningen och skydda fler mot svår sjukdom inleds i nästa vecka vaccinering av barn i åldern 5 till 11 år, rapporterar magasinet Iceland Review.

Annons

Den senaste dygnssiffran över antalet nya fall är 1 277 enligt officiell isländsk statistik. Räknat efter antalet registrerade fall per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna hamnar Island bland de värst drabbade länderna i världen med över 3 700 fall.

Totalt 37 personer vårdas på sjukhus med covid-19 och av dem vårdas åtta på iva. Läget på Universitetssjukhuset i Reykjavik Landspítali är också pressat av att hundratals anställda är sjuka eller isolerade.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons