Nyheter

Island nu bland de värst drabbade länderna

Island • Publicerad 7 januari 2022
Antalet positiva covidtester ökar på Island. Arkivbild
Antalet positiva covidtester ökar på Island. ArkivbildFoto: Fredrik Sandberg/TT

Island som tidigare under pandemin klarat sig relativt lindrigt undan redovisar nu bland de högsta smittotrycken i världen.

För att minska smittspridningen och skydda fler mot svår sjukdom inleds i nästa vecka vaccinering av barn i åldern 5 till 11 år, rapporterar magasinet Iceland Review.

Den senaste dygnssiffran över antalet nya fall är 1 277 enligt officiell isländsk statistik. Räknat efter antalet registrerade fall per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna hamnar Island bland de värst drabbade länderna i världen med över 3 700 fall.

Totalt 37 personer vårdas på sjukhus med covid-19 och av dem vårdas åtta på iva. Läget på Universitetssjukhuset i Reykjavik Landspítali är också pressat av att hundratals anställda är sjuka eller isolerade.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.