Annons
Nyheter

Mål i Libanon attackerade av Israel

Israel har attackerat mål inne i Libanon tidigt på långfredagen. FN:s fredsbevarande styrka i området manar bägge länderna till lugn.
Mellanöstern • Publicerad 7 april 2023
Libaneser i ett hus i byn Qalili i södra Libanon som uppges ha träffats under den israeliska attacken mot mål i Libanon tidigt på fredagsmorgonen.
Libaneser i ett hus i byn Qalili i södra Libanon som uppges ha träffats under den israeliska attacken mot mål i Libanon tidigt på fredagsmorgonen.Foto: Mohammad Zaatari/AP/TT

Israels militär uppgav tidigt på långfredagens morgon att man genomför attacker mot mål i Libanon varifrån mer än 30 raketer ska ha avfyrats mot Israel på torsdagen.

Israel säger sig vara säker på att de raketer som avfyrades från Libanon var "palestinska" med islamistgruppen Hamas, som styr Gaza, eller den palestinska gruppen Islamiska jihad som avsändare.

Annons

Minst tre explosioner ska ha hörts i Tyre-regionen i södra Libanon på fredagsmorgonen, enligt AFP:s reporter på plats.

Den proiranska Hizbollahrörelsens tv-kanal al-Manar rapporterar att granateld har riktats mot tre områden i södra Libanon, bland annat ett område där det ligger ett flyktingläger.

FN:s fredsbevarande styrka uppger på fredagen att både Israel och Libanon säger "att de inte vill ha krig".

FN-styrkan, som är förlagd i södra Libanon för att fungera som en buffert mellan de två länderna, manar båda sidor till att upphöra med fientliga aktiviteter.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons