Annons
Nyheter

Israel evakuerar orter vid gränsen mot Libanon

Israel • Publicerad 16 oktober 2023
En israelisk artillerigranat exploderar över ett hus i al-Bustan, en libanesisk ort vid gränsen mot Israel, på söndagen.
En israelisk artillerigranat exploderar över ett hus i al-Bustan, en libanesisk ort vid gränsen mot Israel, på söndagen.Foto: Hussein Malla/AP/TT

Den israeliska militären evakuerar invånare längs landets norra gräns mot Libanon i samband med att spänningen i området stiger.

Det ska handla om "genomförandet av en plan för att evakuera invånare i norra Israel som bor i området upp till två kilometer från den libanesiska gränsen till statligt finansierade boenden", skriver militären i ett uttalande.

Annons

Under söndagen fortsatte beskjutningen över gränsen och den israeliska militären (IDF) uppgav då att man svarat på beskjutning från den Iranstödda shiamilisen Hizbollah i Libanon. IDF har även spärrat av delar av närområdet till gränsen.

Hizbollah har uppgett att man kommer att trappa upp sin krigföring om Israel går in i Gaza i en stor markoffensiv, medan Israels försvarsminister Yoav Gallant säger att landet "inte har något intresse av ett krig i norr".

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons