Annons
Nyheter

Italiens Meloni till Stockholm – under radarn

Politik • Publicerad 2 februari 2023
Italiens premiärminister Giorgia Meloni besöker Stockholm på fredagen för ett möte med statsminister Ulf Kristersson (M). Men det sker lite under radarn, ingen pressträff är planerad. Arkivbild.
Italiens premiärminister Giorgia Meloni besöker Stockholm på fredagen för ett möte med statsminister Ulf Kristersson (M). Men det sker lite under radarn, ingen pressträff är planerad. Arkivbild.Foto: Alessandra Tarantino/AP/TT

Italiens premiärminister Giorgia Meloni besöker Stockholm på fredagen för att träffa statsminister Ulf Kristersson (M) och diskutera EU-frågor, bland annat. Meloni blir den andra regeringschefen, efter Finlands statsminister Sanna Marin, som Kristersson tar emot på hemmaplan som statsminister.

Men besöket sker lite under radarn, inga pressträffar eller fototillfällen planeras, enligt uppgift till TT från statsrådsberedningen.

Annons

Vid besöket finns också en tidigare partiledarkollega till Kristersson med – förre ledaren för Liberalerna Jan Björklund, numera Sveriges ambassadör i Italien.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons