Annons
Nyheter

Ivo granskar syrgastillgång i äldrevården

Coronaviruset • Publicerad 20 maj 2020
Inspektionen för vård och omsorg inleder en granskning av tillgången till syrgas på landets särskilda boenden för äldre. Arkivbild.
Inspektionen för vård och omsorg inleder en granskning av tillgången till syrgas på landets särskilda boenden för äldre. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) inleder en granskning av tillgången till syrgas på landets särskilda boenden för äldre, skriver Dagens Nyheter.

Ivo har nyligen granskat över 1 000 verksamheter inom äldrevård, hemtjänst och LSS-boenden över hela landet. Tillsynen av bland annat tillgång till syrgasbehandling är en fördjupning av den granskningen.

Annons

Tillsynen inleds nästa vecka och riktar sig till medicinska beslutsfattare inom särskilda boenden i alla Sveriges regioner.

– Alla som behöver ska få tillgång till en god vård och omsorg. Det gäller alltid, men det gäller också under en pågående kris, säger Ivos generaldirektör Sofia Wallström till DN.

Rättad: Sofia Wallström är generaldirektör för Inspektionen för vård och omsorg.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons